frumoase flori,lamaiul tau nu are flori acum?...pe aici sunt deja cu fructe...de cat timp ai gardenia?..eu am avut una si am tuns-o caci avea ramuri lungi,de atunci nu a mai facut flori
mie imi spui...mi se pare un miracol ca a inceput sa infloreasca din nou. Am unul roz care a fost o minunatie...si am mai ramas acum cu un puisor amarat. Ar fi o alta minune sa creasca mare si frumos...
:))) Acolo a fost faianta, dar toata partea aia, care e pe peretele cu usa, la bucatarie, a cazut...toata o data. Nu am mai gasit faianta la fel cu cea care a fost si am pus...caramida/ imitatie de piatra, ce e ea...dar da super bine. Si ma bucur...se pare ca avem aceleasi gusturi...:)))
Un album foarte frumos cu multe,multe flori extraordinare si ca specii si culori...clivia,orhideele,gardenia sunt minunate...hibiscusii,muscatele,gloxinia sunt exceptionale,in culori superbe...amaryllis,anthurium,spatyfilium,torenia sunt splendide,la fel si plantele verzi decorative...
daca ai stii cati am pus la prins si nimic...unul singur s-a prins si a trebuit sa-l "donez" in familie:))) Am mai pus acum vreo 4. Sa vedem ce noroc aveti.
Mi-ai cerut tu mie ceva si am zis ca nu-ti dau!?!?!? Auzi la ea...zgarcita!!! Hm...parca ai fi maica-mea.
ale mele asa infloresc, vara!!!:))) mai am una care se pregateste! De obicei, daca tai tija deasupra unui nod da imediat de acolo alta tija. Eu asa le-am facut. N-am mai asteptat sa porneasca din varf ca si asa erau prea lungi tijele.
Multumesc! multumesc! multumesc!:)))Te rog sa-mi vorbesti la pers. a II-a, daca nu te (va) superi(ati). In general e meritul florilor si mai vin si eu cu grija:)))
Il ador si este chiar cel mai frumos anthurium pe care l-am vazut. Ma refer la floarea pe care o face....Sper ca realizezi ca te voi pomeni la nesfarsit. Si cand ma uit la hibilicii moscheutous tot la tine ma gandesc:))))
Colorate si frumoase !Ti-a inflorit gloxi ! Ale mele de-abia acum se straduie sa faca bobocei ! Si ai reusit si cu muscatele ! Dupa ce se duce floarea poti sa-i tai varful , se indeseste
Ce-ti veni? De ce sa moara ? Se indeseste tufa ! Cred ca a fost nimereala momentul decesului cu taierea varfului ....Hai ca m-apuc de facut butasi de la ale mele dar sa treaca florile ca acum sunt pline.
Dieffenbachia ...alea cat casa , sunt superbe ! Am avut si eu si-am accidentat-o , acum astept sa o pun in ghiveci , are radacini ....In cat timp s-a facut asa mare ?
Aia, mare, mare...creste uimitor de repede...Anul trecut am "retezat-o" cam pe vremea asta, ca a cazut de mare ce era si a trebuit taiata. Probabil ca v-a trebui sa o tai din nou si sa-i schimb si ghiveciul.
Incantatoare imagini, superbe flori! Crinii sunt foarte frumosi, hibilicii deosebiti iar cel galben cu ochi rosu e bestial! Sa-ti traiasca si sa te bucuri de toate florile tale!
De ce nu-i merge? Are soare mult? Daca nu vrea sa mai creasca, sau are frunzele decolorate pune-i niste ingrasamant, apa de gainatz, zatz de cafea, sange (dar asta cam miroase daca e in casa)...
Nici nu stiu ce sa-ti zic. La o saptamana dupa ce am primit-o o parte din frunze s-au innegrit si cred ca una din plantute a murit deja. In rest vad ca se comporta bine...deocamdata.
Ai gardenia!!! E atat de pafumata! Eu stau cu 2 gardenii lenese de cateva luni si nici gand sa infloreasca. Le-am dat lumina, turba acida, apa moderat, nu stiu ce mai vor.
Bataie!!!!:)))Sunt atat de pretentioase, caci nu stii ce sa le mai faci. Eu sunt la a treia...si nici acum nu stiu ce vor. Am inteles ca le trebuie umiditate multa in aer...
Are tatal meu una de anul trecut...i-a mers foarte bine pana acum, iar acum e plina de boboci, dar au inceput sa-i cada frunzele. Asta e! Eu renuntasem la ideea de a avea gardenie...dar am primit-o...
Poate am noroc de asta.
Da-le niste ingrasamant...bobite pentru plante cu flori. Am vazut ca e bun. sau apa de gainat, ca parca la tine am vazut anthurium ala frumos...de care vreau si eu...intr-o buna zi:)))))
Da, mersi de sfaturi! Poate ca ar trebui sa le stropesc mai des pe frunze, ca o fac doar cand imi amintesc. Le-as scoate afara, la umbra, sa le vad cum fac :D. Le-am pus si gainat si nu stiu ce le-am mai facut. Athuriumul nu se mai opreste din inflorit, dar greu l-am pornit si pe el.
Anthuriumul meu a murit...m-am chinuit cu el vreo 3 ani si in final s-a decis sa moara:(((
Cand il desparti, si nu ai ce sa faci cu puii, sa ma anunti ca vreau si eu sa cumpar un puisor.
Am avut si eu unul mare si tare si foarte infloricios si dupa ce am umblat la el sa-l raresc s-a ales praful .De fapt a ramas un firicel de care ma rog sa traiasca...i-am schimbat pamantul in iarna ,nu stiu ce are de gand ...parca si-a revenit un pic ...deci daca o sa iei unul sa nu-l zgarmi,zic eu ...
ei uite ca gardenia mi-a facut figuri si nu o mai am . deci ,alte nasoale nu am ,dar poate ca o sa am curand . am vazut gardenia ta si mi s-a facut pofta .
Cam la doi metrii de o fereastra insorita (pana pe la 2 dupa-amiaza). Pe o comoda, in loc de televizor:)))) ii mai pun bobite pentru plante cu flori din cand in cand.
m-ai lasat sa-mi fac de cap cu amaryllisii mei , ba chiar i-ai laudat si acum vii tu cu frumosii astia , cand eu nu mai am ce arata .sunt foarte frumosi ,dungatul asta seamna putin cu al meu .chiar ma gadeam sa-ti trimit si tie un bulbisor din asta dungat , nu am stiut ca ai si tu .
Tu cu suflet mare ca intotdeauna. Voiai sa-mi trimit dungat de care am...dar din ceilalti nu vrei sa-mi trimiti?..:))))) Glumesc! Tu nu stii ca la altul e mai frumos? Hai ca mai am cativa, dar nu ma pot lauda cu prea multi.
cu drag ti-as trimite de la altii , dar numai acesta s-a inmultit .normal ca la altul e mai frumos ,altfel nu as fi umplut gradina cu flori vazute in gradinile voastre ,care de care mai frumose .
Superba , gardenia ! Daca deja are atatea flori deschise inseamna ca-i place unde e ,nu- i mai schimba locul ! Esti tare !!!Si hibi ala rosu ca sangele ,e deosebit !
Eee am mai avut eu una, careia ziceam ca i-am deslusit secretul...dupa primul val de boboci, cu care a venit a facut altii si mai multi si mai frumosi...dar dupa care a inceput "deprecierea"...si chiar nu am mai stiut ce sa-i fac.
Frumoasa gardenia si ce boboci grasani are ! Am avut si eu una( acum a mostenit-o maica-mea...o are inca , ce-i drept e mare si cam cheala ,dar e !! ) si o tineam pe pervazul camerei ,batea soarele pe ea dupa-amiaza si seara -pe vest adica .Ii place soarele si umezeala .Mereu .Dar sa nu balteasca apa in ghiveci .Putin si des .Am luat si eu acum una micuta ,de-abia astept sa simt mirosul florilor .Mai caut informatii si-ti trimit ...
Frumos martisor !! Imi place, ca mai toate fetele au primit martisoare la ghiveci... Eu am primit cumulat de 1 + 8 martie.. Postez maine, ca acum abia mi-am facut loc la un PC (face copilul baie..)
Am taiat tija florala, din pacate, caci isi concentra toata puterea sa infloreasca...ea in loc sa faca radacini facea boboci. Asta e! Daca traieste mai face si alte flori. Aia am facut!
Adica nu mai are radacini. Nu stiu ce au patit, cred ca le-a fost cam frig la talpite si s-au uscat. Sper totusi ca vor da altele noi. Dupa ce ca nu am multe...si astia isi fac de cap.
Superb! Arbustul meu de gentiana nu a facut atatea flori toata vara;hibiscusii,in toalete de invidiat si orhideele cu aerul lor aristrocratic,te duc cu gandul pe indepartate meleaguri,ca si fructele lamaiului...
Ziceam ca faci si tu o afacere cu productia de lamai....dar daca dureaza atat...Ma batea si pe mine gandul sa achizitionez unul dar mai rau m-as complica...
Daca ai avea terasa inchisa iarna, tot n-ai putea sa tii florile. Mie mi-au palit in casa, ca n-am lasat centrala pornita la tara (la etaj) pe frigul ala.. Trebuie sa le asiguri o temp acceptabila/ altfel, le pierzi. Eu am pus in podul nou (casuta renovata in toamna)jardinierele cu muscate, cu begonii, pomii columnari. Mare minune daca nu-s pierduti toti !!
Da, stiu, trebuie sa aiba temperatura ridicata. Eu in casa le-am gasit palite cand am fost plecata si nu s-a facut focul doar o zi. Dar si-au revenit. Trebuie neaparat caldura!
Al meu e imens...pana acum n-a facut nici o lamaie...I-au cazut o gramada cand l-am bagat in casa...Normal el ar trebui sa aiba lamai coapte, verzi, de diferite marimi si flori in acelasi timp, dar cand ii schimbi locul o ia razna...ii cad aproape toate frunzele si lamaile mici.
Dar daca e mai mic e mai usor de manipulat...Eu zic ca merita. Pusesem niste lastari la prins, dar s-au dus toti...
Vin si eu la un ceai cu lamaie...
Lasand gluma la o parte, m-ai omorat cu lamaiul !!! Am si eu 2 si-un portocal. Un lamai e altoit, dar n-a facut flori decat inca un an dupa ce l-am luat. Acum are frunze. Doar frunze.
Pune-i ingrasamant. Eu l-am primit asa de mare de la un unchi de al lui Luci, tocmai pentru ca nu mai facea lamai. Si a stat si la mine ca lenesul cam 2 ani, pana i-am pus ingrasamant bobite pentru plante cu flori, nu l-am mai tuns si a inceput sa faca o gramada de flori si sa si lege. Facuse multe lamai, dar cand l-am bagat in casa toate cele mici au cazut si majoritatea frunzelor. Trebuie tinut la lumina puternica, adica langa geam. L-am mutat langa geam, l-am tuns si acum are o gramada de bobocei si nu-i mai cad frunzele. Dar m-am trezit cam tarziu. Incearca si tu!
Dar la un moment dat o sa creasca....trebuie sa-i asiguri loc la caldurica iarna...si lumina...d-aia ziceam ca ma las pagubasa...Daca as avea o terasa ca a Andrutei , mare , sa fie si inchisa iarna ...as mai sta de vorba !
Nu-l lasi sa creasca mare. Am vazut lamai de un metru cu tot cu ghiveci, plin de lamai. Chiar si mai mic. Al meu asa a fost lasat sa creasca. Exact ca un pom. E prin pozele din 2009.
Iar ghiveciul cand ajungi cu el la 45 cm diametru nu mai trebuie schimbat, doar pamantul de la suprafata. Al meu are 80 cm diametru, este imens. Am zis ca il schimb...dar imi e greu.
Merci mult, mie imi e si mai necaz. Pe andruta am intrebat-o, dar nu are experienta trista a unei orhidee fara radacini...:((((((. Nu stiu ce s-a intamplat anul acesta cu ele, ca pana acum, ani de zile au fost fericite, acum s-au suparat pe mine.
Eu citesc fisele de referinta pe www.egradini.ro Clivia mea - o ud moderat, nu-i schimb locul si-i mai sterg frunzele de praf. Nu-i pretentioasa... Sper sa n-o deochi !!
Clivia necesita o udare abundenta in asa fel incat pamantul sa ramana in permanenta umed. Incepand cu luna august, pentru a dezvolta cat mai multi boboci, se recomanda o perioada de repaus ce va dura opt saptamani. In aceasta perioada de repaus vegetal pamantul trebuie lasat sa se usuce iar tratamentul cu ingrasaminte trebuie oprit. Pentru o dezvoltare cat mai armonioasa se recomanda indepartarea florilor dupa inflorire.
Clivia miniata prefera temperaturi obisnuite, aerul uscat si locuri bine iluminate insa trebuie ferita de razele directe ale soarelui.
Solul in care se planteaza este format dintr-un amestec de pamant de frunze, ingrasamant natural si nisip.
Asezarea
Prin asezarea singulara intr-un loc in care iese in evidenta, Clivia devine o planta extrem de decorativa. Pentru a se dezvolta frumos, aceasta planta de interior are nevoie de spatiu. Daca va fi plantata in ghivece de dimensiuni mari este foarte probabil sa produca mai multe inflorescente.
Boli si daunatori
Daunatorul cel mai frecvent al acestei plante este paduchele lanos. Infestarea se poate evita prin spalarea frunzelor cu apa si sapun.
De asemenea, Clivia trebuie ferita de umezeala excesiva si temperaturi scazute sau de udare inadecvata deoarece aceste lucruri conduc la patarea si distrugerea frunzelor.
Prin intermediul florilor si frunzelor deosebit de atractive, Clivia miniata reuseste sa ofere viata si caldura oricarui interior. Asadar, bucura-te de aceasta planta.
Multmesc, multumesc, de pe net am citit si eu multe informatii, voiam sa stiu din experienta voastra...unde si cum ii merge. Cu apa nu stiu ce sa zic, caci tatal meu a avut una si i-a putrezit...deci nu stiu daca ii trebuie chiar atat de multa apa precum zic astia...
Oricum multumesc...
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.